• Pages

 • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

  Join 659 other followers

 • RSS Florin Carare tweets

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • Florin Carare Business page

 • Advertisements

Cum sa dezvolti o afacere de succes pe timp de criza ?

V-ati gandit vreodata ca poate criza economica reprezinta cel mai bun motiv pentru inceperea unei afaceri proprii de la zero, care sa va aduca un venit suplimentar pe langa ceea ce faceti in momentul de fata?

Potrivit specialistilor, cea mai buna alegere in momentul de fata pentru o noua afacere, astfel incat sa ai un venit in plus o reprezinta franciza.

V-ati pus intrebarile:

Cu ceea ce stiu in momentul de fata, pot avea un trai mai bun, timp , fericire si bani ? Pot schimba modul meu de trai si cursul vietii mele si al copiilor mei ?

De multe ori indrumati de societatea actuala de consum care ne invata sa fim buni angajati, credem ca educatia pe care o primim in scoala este un atu foarte important in fata celorlalti oameni care candideaza la o functie intr-o companie in care vrem sa lucram noi.

Lucrurile evolueaza rapid , si a avea o slujba stabila , un venit stabil cu o pensionare timpurie a devenit un vis pentru foarte multi dintre noi.

Solutia exista , si aceasta este schimbarea modului de gandire si actiune. Daca pina acum cateva decenii era confortabil sa ai un serviciu stabil care-ti asigura o pensionare timpurie, acum nicaieri nu mai ai stabilitatea locului de munca bine platit, si asta pentru ca exista mult mai multa concurenta si proprietarii de afaceri au invatat sa negocieze mai bine conditiile de angajare.

Diferenta majora de mentalitate intre un angajat si un proprietar al unei afaceri este urmatoarea:

Angajatul asteapta sa i se dea si are cereri de indeplinirea a nevoilor personale de cat mai mult timp in afara programului, corelat cu un salariu care sa-i permita sa mai alunge grijile zilnice de trai si subzistenza in care traim in momentul de fata. Practic traim pentru a ne plati facturile si a ne permite cateva bunatati si asta pana avem copii , si incercam sa facem economie si ne privam de multe bucurii personale ca sa le oferim ce-i mai bun copiilor nostri.

Proprietarul unei afaceri de succes cauta solutii la problemele pe care le intimpina si cauta colaboratori sau angajeaza oameni mai inteligenti decat el, care sa-l ajute sa rezolve aceste probleme. Cumpara oameni la en-gros si le vinde timpul de lucru si capacitatile intelectuale la en-detail si astfel scoate profit . Cea mai mare valoare pe care o avem in viata este timpul nostru personal.

Unica solutie pentru a avea succes in viata si in afaceri este sa stii sa fii lider, sa stii sa vii cu solutii la nevoile oamenilor, a prietenilor si a familei care te inconjoara. Astel vei fi ascultat si viata ta va fi frumoasa si fericita pentru ca vei avea timp si banii de care sa te bucuri si pe care sa-i folosessi sa-i ajuti si pe altii. Angajatul gandeste ca o sa dea la altii mai saraci ca el cand va primi mai multi bani la salariu, proprietarul unei afaceri de succes stie ca daca nu ajuta comunitatea din care face parte , nici afacerea lui nu ii va merge bine pentru ca nu va avea clienti.

Este necesar sa exersam mintea, sa avem o gandire proactiva, sa ne punem intrebari si sa cautam raspunsuri cum sa facem sa realizam visele noastre. Daca vom pastra in continuare gandirea reactiva care ne face doar sa reactionam la stimulii exteriori, si doar criticam fara sa cautam intr-adevar raspunsuri la conditia noastra precara pe care o avem. Un exemplu intilnit foarte de des la companiile romanesti care activeaza in domeniul vanzarilor si al marketing-ului este urmatorul:

In momentul in care primim salariul sau comisionul in urma produselor sau serviciilor vandute sau prestate , a target-ului pe care l-am realizat, constatam ca nu am primit ceea ce ni s-a promis si incepem sa criticam patronul ca nu ne-a dat cat ne-a promis, doar criticam fara sa avem curajul sa purtam o discutie in privinta acestui fapt cu patronul firmei unde lucram. Acesta este un model de gandire reactiva.  Ceea ce s-ar putea face este sa cauti sa intelegi mai bine ce ar insemna pentru tine daca ai putea fi tu propriul tau patron si cum ai putea pune in practica aceasta idee.

A porni propria afacere, a fi , deci, propriul tau patron presupune sa stii sa gestionezi banii personali, timpul pe care il poti acorda dezvoltarii afacerii si nu in ultimul rand sa stii sa descoperi oamenii potriviti in care poti vedea lideri care pot conduce independent afacerea mai departe atunci cand vei fi plecat.

Nu stiu cati stiti dintre voi istoria infiintarii retelei de franchising Mc Donalds. Cel care detine Mc Donalds detine terenurile pe care se afla restaurantele in franchisa Mc Donalds din toata lumea. Are o afacere de vanzare de hamburgheri care nu sint nici cei mai buni din lume, dar are un plan de marketing bine pus la punct. Castiga bani din inchirierea franchisei cat si din inchirierea terenului pe care se afla restaurantul, interesanta idee, nu?

M-am informat si cunosc multe societati care vin cu o solutie la indemna ca sa devii propriul tau patron. Acest lucru insemna ca trebuie sa dai dovada de curaj, de o foarte buna organizare a timpului tau personal, a banilor de care dispui si a oamenilor cu care intri in contact.

Ideea revolutionara de ultima ora este franciza pe internet. Nu ai costuri de chirie si intretinere a spatiului comercial, nu ai nevoie de angajati pe care sa-i urmaresti daca isi fac treaba, nu este necesar sa fii personal in magazin ca sa supervizezi vanzarile, ai un magazin pe internet deschis 24 de ore din 24 pecare il pot accesa non-stop, 30% comision, posibilitatea de a avea propriul lant de magazine pe internet cu livrare la domiciliu prin partenerii tai si castigarea de procente suplimentare foarte insemnate din franciza dezvoltata de tine, pana la un profit stabil de 4 % pe viata care se transforma intr-un activ ce poate fi lasat mostenire . Munca este de formare personala ( ca sa devii un lider capabil ), de informare a persoanelor cu care intri in contact asupra faptului ca ai propriul magazin pe internet, si poti oferi solutii la aproape toate necesitatile pe care le au prietenii si familia ta . In legatura cu aceasta afacere persoanele care intr-adevar sint interesate vor intelege aceasta posibilitate de venit suplimentar care poate deveni singura sursa de venit la un moment dat in viata.

O zi buna sa aveti si multa inteligenta financiara sa acumulam ca sa avem putere asupra banilor nostri si nu sa fim condusi oriunde ne duce lipsa banilor.

Cu respect, Florin Carare

tel: 0762655745

Advertisements

2 Responses

 1. Ce inseamna comertul prin recomandare?

  De multe ori a-ti observat recomandam produse pentru ca le-am probat sau pentru ca le-am folosit si pentru acest lucru nu ne plateste nimeni. Sotul meu si cu mine , ne-am gandit sa facem o afacere si sa folosim recomandarea ca pe un instrument sa ne dezvoltam afacerea noastra.
  http://nicoletacarare.wordpress.com/din-nou-angajata/

 2. […] de programator, recunoaste ca nu stia nimic despre companie. “Ei cautau un programator si eu eram in cautarea unui nou job. Ma interesa atunci ce urma sa fac, nu stiam foarte multe despre companie, industria nu imi spunea […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: