Cum te ajuta asigurarea de raspundere civila auto obligatorie?

tel 0762 655745 Florin Carare agent asigurari Allianz-Tiriac

Esti atent si prevazator, dar poti avea si zile mai putin norocoase. Ti se poate intampla sa lovesti o alta masina. Este neplacut atat pentru tine, cat si pentru cel a carui masina o lovesti. Nu poti ramane dator si iti doresti sa il ajuti sa isi rezolve problema.
Fii responsabil si asigura-te ca problemele pe care le poti pricinui altora se vor rezolva cum se cuvine! Indiferent pe unde circuli cu masina ta, in Romania sau in strainatate, cu asigurarea de raspundere civila auto de la Allianz-Tiriac ai siguranta oferita de partenerul tau de incredere.

Utilitatea asigurarii RCA (raspundere civila auto obligatorie)

Despagubirile pentru pagubele pe care le provoci ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care uneori nu dispui, dar pe care trebuie sa le platesti. Totodata ai obligatia, conform legii, sa iti inchei o astfel de asigurare. Asigurarea RCA de la Allianz-Tiriac iti ofera protectie financiara in aceste situatii.

Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA?

 • Valabilitate RCA – pe teritoriul Romaniei, teritoriul statelor membre ale Spatiului Economic European precum si Elvetia, Andorra si Croatia si pe teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre.
 • Despagubiri suportate pe asigurarea RCA: vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat, cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
 • Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:
  • Pentru anul 2011:
   • pentru pagube materiale – 750.000 EUR/eveniment;
   • pentru vatamari corporale si deces – 3.500.000 EUR/eveniment;
  • Pentru anul 2012:
   • pentru pagube materiale – 1.000.000 EUR/eveniment;
   • pentru vatamari corporale si deces – 5.000.000 EUR/eveniment;

Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.

Cum se face rca ?

Campanie – Asigurari Auto

1 iunie – 31 august 2011

Pentru a afla pretul va trebuie aproximativ 20 minute. Pentru RCA trebuie sa fiti pregatiti cu urmatoarele date: CNP-ul si talonul masinii. Pentru CASCO sau pachet RCA + CASCO (La PACHET obtineti REDUCERE si Casco extern gratuit pentru persoanele fizice) trebuie sa fiti pregatit si cu numarul de kilometri.

Informatii necesare pentru calculul RCA:

Tip vehicul

Marca

An fabricatie

Model

Versiune

Varianta

Transmisie

Caroserie

Capacitatea cilindrica a motorului

Putere motor

Masa maxima autorizata

Numar locuri

Sursa de energie

Serie sasiu

Perioada de asigurare RCA

Data inceput RCA [zz.ll.aaaa]

Data expirare RCA

Alege varianta de asigurare CASCO pe care o doresti

Poti alege sa-ti asiguri doar vehiculul pentru avarii (inclusiv vandalism) si furt, sau pe langa asigurarea vehiculului te poti asigura pe tine si familia ta pentru accidentele care vi se pot intampla in cazul unui eveniment rutier sau poti opta pentru acodarea de servicii de asistenta rutiera.

Pentru informatii suplimentare contactati 0762 655745

Advertisements

One Response

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: