• Pages

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 659 other followers

  • RSS Florin Carare tweets

    • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
  • Florin Carare Business page

  • Advertisements

Care-i diferenta intre un sef si un lider ?

Sa facem o distinctie intre a fi un sef numit de administratie si a fi un lider iubit si acceptat ca lider de oamenii din echipa pe care o conduci.
Daca un sef se limiteaza la a da ordine, nu e decat un administrator pus acolo ca sa “pazeasca” buna functionare a organizatiei.
De la functia de sef la calitatea de a fi lider este cale lunga.
Un sef nu este capabil sa fie autonom si asteapta intotdeauna incuviintarea venita de sus.
Un lider stie sa ia decizii bune si stie sa inteleaga problema cu care se confrunta cel din echipa sa. Un lider trebuie sa aiba multa rabdare iar comportamentul sau sa fie exemplar, fara un limbaj de cartier sau de satra. Daca certi pe cineva chiar daca a gresit nu va recunoaste si va incerca sa se apere. Cearta este ” un porumbel care se intoarce la cel care ia dat drumul ”
Daca cineva ti-a gresit poti spune daca esti un lider adevarat asa. : Ai facut bine, si te felicit dar daca faceai asa, nu-i asa ca era mai bine ? ”
Un lider este un om de echipa. Un sef ia decizii autoritare fara sa se consulte cu oamenii pe care ii conduce. Un lider adevarat poate fi recunoscut daca oamenii il vorbesc de bine atunci cand el nu mai este in preajma si daca oamenii ii simt lipsa.
Nu va imbatati cu apa rece daca cineva va spune ca santeti lideri daca santeti de fapt sefi peste altii. Faceti-va iubiti, stimati, apreciati de oamenii pe care ii conduceti. Faceti in asa fel ca oamenii sa va simta lipsa . Daca vrei sa fii un lider, comportate in asa fel ca oamenii sa te iubeasca si sa fie in stare sa lupte pentru unitatea echipei. Ca lider trebuie sa fii un om de echipa , “sa ai urechi, sa asculti” pe cei din echipa ta. Un lider nu injura, nu se cearta pentru ca stie ca cearta nu duce la nimic bun. Un lider nu le spune oamenilor sai ” esti la zero, nu ai facut nimic astazi, si nu cred ca vei reusi ceva “. Un lider stie sa produca o experienta pozitiva oamenilor sai si stie sa MOTIVEZE .
Un exemplu de a motiva oamenii tai : “Hai , stiu ca poti , stiu ca vei reusi pentru ca esti o persoana deosebita pe care ma bazez.”
Imi doresc sa am alaturi oameni deschisi la minte si care doresc sa aduca o schimbare de mentalitate in societatea romaneasca. Poate ca tu cel care citesti aceste randuri esti un lider in devenire. Vino alaturi de mine, si am incredere ca poti sa fii un om pe care ma pot baza.
Cu stima Florin Carare
Distribuitor independent , proprietar a mai multor magazine pe internet in franciza.

Consultanta gratuita toate tipurile de asigurari si investitii imobiliare.
tel : 0762 655745

http://www.facebook.com/groups/asigurarionline/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: